Sayfalar

11 Şubat 2016 Perşembe

Kredi Borcu Ödemeyen Mallar İcradan Satılıyor

Kredi borcu ödenmeyen mallar icradan satılıyor Kimsenin başına gelmesini istemeyiz ama malesef hayatın gerçekleri bu ; Mal yada hizmet alıp ödemesini yapmazsanız malınız icralık olur ve çeşitli aracılar tarafından usullere uygun satılır.

İşte bizim işimiz bu kısımda başlıyor İcradan satılık malların geneli için bir gazete yapıldı hemde ayrıntılı araştırma yapabileceğiniz sitesi var. Site: www.icragazetesi.com ayrıntıları inceleyebilirsiniz.

Neden İcraya Düşeriz

Bankaların kurumlarının günümüzde kolay bir şekilde kredi onayı vermesi, gün geçtikçe yenilenen  kredi kampanyaları ile kredi kullanımını özendirmeleri, insanların tasarrufu terk ederek sürekli harcayan bireylere dönüşmeleri nedeni ile ne yazık ki günümüzde pek çok kişi kredi ve kredi kartı borçları nedeni ile icralık olmaktadır. Özellikle de maaşını banka yolu ile alan kişilerin maaşlarına haciz konulması hakkı tanınması nedeni ile artık bankalar borcun tahsili için daha ciddi yaptırımlar uygulayabilmektedir.



Kredi borcumu ödeyemiyorum diyen kişilerin yapabilecekleri ilk şey bankayı arayarak borç taksitlendirme olarak ta bilinen kredi borcu yapılandırma başvurusunda bulunmak olmalıdır. Banka kredi vadesini açarak aylık ödeme tutarını düşürür ve bu sayede müşterisine borcunu ödeme konusunda bir kolaylık tanımış olur. Ancak bu işlem sonucunda banka hem kredi yapılandırma ücreti tahsil etmekte hem de yeniden borcun üzerine faiz işleterek borç tutarını yükseltmektedir.

Kredi borcuna haciz gelmesi durumunda burada yaşayacağınız en büyük sıkıntı kredi notu ortalamanızın sıfırlanması ve adınızın kara liste adı verilen özel bir listeye yazılmasıdır. Çünkü banka her ay maaşınızın belirli bir oranına haciz koyarak alacağını tahsil eder. Ancak kredi borcu nedeni ile yasal takip altına giren kişilerin kara listeye alınmaları nedeni ile bankalarla olan ilişkileri büyük bir darbe alır. Kara listede olanlara kredi veren bankalar olmadığı gibi aynı zamanda kara listedeyken kredi kartı almak ta mümkün değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder